REMBRANDT in FRIESLAND

TEKENEN EN SCHILDEREN IN HET LICHT VAN REMBRANDT

Donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juli 2019

Het fascinerende aan Rembrandt is dat het, ook na al die tijd, zo duidelijk is waarom hij een meester was.

Het licht en de levendigheid die van de schilderijen af spatten, maken dat je je er bijna onderdeel van kunt voelen. In zijn schetsen zie je een ‘terloops’ gemak waarmee met een paar lijnen een wereld wordt verbeeld.

Met het werk van deze grote meester als inspiratie verzorgen Ineke van der Blom (kunstenaar) en Karin Braamhorst (kunsthistorica) een bijzondere driedaagse.

Karin neemt ons mee in de geschiedenis van Rembrandt van Rijn  en onder leiding van Ineke laten we ons hierdoor inspireren in tekenen en schilderen.

Wij bieden een divers programma met kunstgeschiedenis, schetsen, schilderen, gebruik van verschillende materialen, technische opdrachten en  eigen interpretatie.

Er valt zoveel te leren door te kijken hoe Rembrandt het aanpakte. Een scherpe observatie, de meesterlijke beheersing van techniek èn de eigenzinnige benadering van zijn onderwerpen. Dit is voor ons de inspiratie, dat kun je meenemen in je eigen werk. Daar gaat het uiteindelijk om in deze dagen.

We schilderen binnen en buiten, landschap, model en portret en  duiken er drie dagen helemaal in.

Het is niet nodig om een ervaren schilder te zijn. Wel om een beetje lef te hebben om het gewoon te gaan doen.

WAAR, WANNEER EN WAT IS DE PRIJS

Atelier Ineke van der Blom in Marrum (Friesland)

Donderdag 25 , vrijdag 26 en  zaterdag 27 juli
Kosten inclusief lunch en materialen    345,-

Overnachting (optioneel) op basis van twee persoonskamer incl. ontbijt 25,- (beperkt plaats) er zijn diverse B&B’s en campings in de buurt.

Diner (optioneel) 25,-