Mindful meditatie, yoga en shiatsu massage

door Ineke van der Blom

 

Levenskunst

De wereld is vol indrukken, informatie en voortdurend in verandering. . . Het is een kunst om je leven zo te leven dat je, ondanks de waan van de dag, toekomt aan genieten. Een kunst om in de stroom van het leven mee te bewegen, een kunst om te ontmoeten, te verbinden, te verwonderen, te verdwalen, te veranderen.. Een kunst om te zien dat je je eigen leven leeft, nu op dit moment....

 

 

 

Mindful meditatie

Gedachten die altijd maar door lijken te stromen, gedachten die je helpen om je leven in te richten, te plannen, te structureren, maar die je ook in de maalstroom kunnen brengen van piekeren, verwachtingen en dingen moeten. Door te mediteren kun je leren om ruimte te scheppen tussen de gedachtes, ruimte waarin je je volle aandacht kunt richten op het moment. Ruimte waarin je je niet laat afleiden door wat er was of wat nog gaat komen. Meditatie is in wezen niets anders dan volledig aanwezig zijn in het nu. Leer herkennen hoe waardevol jouw aandacht is en ervaar de kwaliteit hiervan voor jezelf en daarmee voor je omgeving. In de lessen krijg je technieken aangereikt om te mediteren èn oefeningen om dit met het dagelijks leven te verbinden.

Vanaf 10 april op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur

Prijs: €45 voor vijf lessen

 

 

Hatha yoga

Hatha yoga is een klassieke vorm van yoga waarbij het gaat om beheersing van  lichaam en geest en gevoel.
In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. Yoga betekent letterlijk ' juk' ofwel 'verbinding'. In de Hatha yoga komen tegengestelde energieën samen.

Elke les is opgebouwd uit een serie houdingen waarbij spanning en ontspanning elkaar afwisselen. De aandacht is naar binnen gekeerd waardoor alles wat binnen het lichaam gebeurt bewust wordt gevoeld. 

Hatha-yoga is een plezierige manier om te onthaasten of stress te verminderen. 

vanaf 9 april:

maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur

dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00

woensdagavond van van 19.00 tot 20.00

 

Yin yoga

Yin en yang zijn de tegenpolen die elkaar in evenwicht houden en vooral die elkaar aanvullen.

In de yin yoga ligt de nadruk op het versterken en ontwikkelen van pezen, gewrichten ligamenten en botten. De oefeningen werken met name op het weefsel dat alles in ons lichaam verbindt; fascie (bindweefsel).
In yinyoga blijf je langere tijd in een houding, die zich toespitst op een bepaald deel van je lichaam. Niet door spieren aan te spannen, maar juist door deze te ontspannen en zo druk uit te oefenen op fascie en dieperliggende weefsels.  Het gaat uitdrukkelijk niet over prestatie of een houding zo mooi mogelijk uit te voeren, maar over het vinden van de juiste houding die aansluit bij jouw lichaam en mogelijkheden. 
De intensiteit van de houdingen kan uitdagend zijn, maar heeft een weldadig en helend effect op doorstroming in alle weefsels en op het zenuwstelsel.

Yin yoga is een rustige en behoedzame yogavorm die bijdraagt aan een mooie balans en gezondheid.

vanaf 9 april:

maandagavond van 20.30 - 21.30 uur

Maandag 9 april start het nieuwe yoga seizoen.

Het lesblok (10 lessen) loopt tot half juni.
Een gemiste les kan altijd op een ander tijdstip worden ingehaald, binnen hetzelfde lesblok.

Prijs: per lesblok van 10 lessen €85 (€8,50 per les). Het is ook mogelijk om een losse les te volgen voor €10.

 

Shiatsu massage

Zolang alles werkt vergeten we wel eens dat ons lichaam er voor zorgt dat we ons in de wereld kunnen bewegen, dat we er kunnen zìjn...Om deze prachtige samenwerking tussen het lijf en de geest te onderhouden is het belangrijk dat de levensenergie vrij kan blijven (of gaan) stromen. Stress, vermoeidheid, fysiek ongemak en klachten kunnen een belemmering vormen om goed te functioneren en de stroom van levenskracht blokkeren. Zenshiatsu massage is erop gericht het lichaam te stimuleren om weer in een gezonde balans te komen. Als er klachten zijn, maar ook als onderhoud en preventie, is het weldadig om aandacht te hebben voor je lijf. Door gerichte druk met duimen of handen en soms met knieën en voeten, met het uitvoeren van strekkingen en manipulaties, wordt de Ki (levensenergie) uitgenodigd te gaan stromen. Door de rustige geconcentreerde druk kan de aanraking diep gevoeld worden. De behandeling wordt gegeven op een mat op de de grond. De aard van de massage ligt in het geven van druk en wordt gegeven door de kleding heen.Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt er anamnese (vragenlijst) doorgenomen.

De behandeling zelf duurt een uur en de kosten zijn €55 per behandeling.

 

 

 

Voor informatie / opgave / afspraak 0640140884

 

Algemene informatie over deelname en kosten:

  • Het aantal lessen per blok en de kosten daarvoor worden voorafgaand aan de cursusperiode bekend gemaakt, o.a. via deze website
  • Na opgave voor de gewenste cursus, mondeling of per mail, ontvangt de cursist per mail een bevestiging van deelname, met daarbij een nota.
    De betaling van deze nota dient voor aanvang van cursus voldaan te zijn ofwel binnen de, in de nota genoemde, termijn.
  • Bij niet tijdige betaling, wordt € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht.
  • Restitutie van cursusgeld voor gemiste lessen is niet mogelijk.
  • Gemiste lessen kunnen in overleg ingehaald worden, tijdens dezelfde cursusperiode, in een ander lesuur.